2014. augusztus 10., vasárnap

Telik a kamrapolc

Így nyár derekán már egyre több minden gyűlik a kamrába. Ahogy teremnek a zöldségek, gyümölcsök, igyekszünk menteni őket, hogy télen is ehessünk belőlük. Ami terem, az a legjobb, ami nem, azt beszerezzük olcsón a piacon.
A bedobálós savanyúság receptje annyira bevált, hogy apró módosítással már több adag került a polcra: kapros uborka, vegyes csípős vágott savanyú, vegyes zöldségek, káposztával töltött almapaprika.
Aztán sorban gyűlnek a lecsós üvegek, és ahogy érnek, a dzsemek. Már van sárgabarack, szilva, eper és nektarin. Még nincs vége a szezonnak, most épp pár kiló paradicsom várja, hogy lé legyen belőle.


A fagyasztó lassan megtelik kukoricával, imádjuk.
Persze azért maradt hely a disznónak és a libáknak is, egyet már betettünk a napokban ez utóbbiból.
A libamáj mint kiderült intenzív hizlalás nélkül kicsi, de ugyanolyan finom.
Én először vágtam libát, a többi aprójószágon már réges-rég gyakorlok. Hát egy 5 kilós jószág azért nehezebb, mint egy csirke, de az ízéért megéri. Hozzáteszem 12 hét alatt lett ekkora táp nélkül. Ha így haladunk, egyszer csak önellátó tanyává érünk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.